Здравей,

аз съм Росен и искам да ти разкажа малко за мен… 

Само преди няколко години, сутрешното ставане бе мъчение за мен. Събуждах се изморен, отлагайки алармата още веднъж и още веднъж, до последния възможен момент. И дори тогава не исках да се измъкна от леглото – моята крепост срещу враждебния свят отвън, който изсмуква енергията ми.

Сега… Денят ми започва в шест сутринта. Събуждам се без будилник. И нямам търпение да се измъкна от леглото. Защото целият свят е там и ме очаква. А аз всеки ден имам възможност да го направя малко по-добро място, следвайки Призванието си.

За мен- представяне на коуч Росен Рашков

Гордея се, че съм коуч и съм благодарен, че имам възможност да работя с успешни хора, които се стараят да продължат възходящото си развитие в професионален и личен план. 

Вдъхновен от клиентите си, се старая да развивам своите знания и умения, които да ме наредят сред най-добрите коучове в България. И се старая ежедневно да правя своята крачка в тази посока.

Вярвам, че успехът е пътуване, а не състояние.

И вярвам в пътя пред мен. Всеки ден е ново предизвикателство за поелия по него.

И още повече вярвам в изминатия път. Защото днес съм по-добър човек и професионалист, отколкото преди шест месеца. И след още шест месеца ще бъда по-добър от днес…

Да, развитието е път без край. А коучинг ускорява това развитие. 

Моето защо 

„Радостта от живота идва от нашите срещи с нови преживявания и следователно няма по-голяма радост, отколкото да имаме безкрайно променящ се хоризонт, за всеки ден да имаме ново и различно слънце.“

Тези думи са на Кристофър Маккендълс и са чудесна метафора за движението и промяната, които са същността на коучинг. Вярвам в развитието на Човека чрез осъществяване на ценностите и целите му.

Създавайки заедно с теб по-успешното ти и щастливо Аз, постигам и своята цел да бъда по-добър човек и професионалист. 

Все пак, какво точно правя аз? 

Вярвам, че живеем ускорен живот в едно постоянно изискващо общество. И често минаваме на автопилот – емоционален, рационален, поведенчески. Или играем роли, които ежедневието ни налага.

Така от теб се очаква да бъдеш много неща за много хора през целия ден. И ако не си дадеш миг на осъзнаване, можеш да забравиш кой си наистина. 

About coach Rashkov - introduction on site

Този механичен режим тласка човек към приемане на живота в чуждия му ритъм. В резултат – приемаме живота си такъв, какъвто ни се случва. Правим нещата, които правим не защото искаме, а защото трябва – никой не ни е показал алтернатива.

Поведението ни започва да се влияе от нашите предположения или наложените като“ истини“ лични заблуди. И неусетно те стават основата за всички наши решения.

Давайки ти различна гледна точка към твоя свят, коучинг ти връща свободата на избор. Свободата да осъществиш своите цели и мечти. И аз те подкрепям в изследването на твоите решения, в създаването на най-добрите резултати за теб.

И се уверявам, че ще са следствие от фактори, напълно под твой контрол…

Споделих ти в какво вярвам. И тази вяра можеш да видиш отразена във всичко, което правя.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света.

Тя е вплетена в моите коучинг програми, предназначени за индивидуални клиенти. Създадени са според етичните и професионални стандарти на Международната коучинг федерация. Можеш да ги видиш в раздел „Коучинг“ и да избереш най-подходящата за теб. Изградени върху подкрепящ и емпатичен подход, създават среда на партньорство, в центъра на което си ти. И понеже всеки човек е уникален, всяка програма може да бъде адаптирана към твоите конкретни нужди.

А може би имаш участие в мой семинар за развитие на социални умения?

Тогава вече знаеш колко зареждаща за мен е срещата с нови хора. И че своите събития се стремя да превърна в откровен разговор, в който всеки да бъде чут. Да види различните гледни точки. Да си вземе своите малки зрънца, от които да отгледа своята Промяна. Ценя часовете, прекарани в залата, защото,  вдъхновявайки другите, аз намирам вдъхновение за себе си. Новини за тези събития можеш да намериш в раздел „Блог“ на сайта или на страницата ми във Facebook – RashkovCoaching.

Семинарът "Управление на емоциите" с Росен Рашков - Търговище

И ако все още не сме имали удоволствието да се срещнем лично…

можеш да добиеш представа за мен от статиите ми. Те също се намират в раздел „Блог“ на сайта. В тях давам своята гледна точка към въпроси от работното поле на коучинг. Например емоции и ситуации, които са част от предизвикателствата пред нас в работна среда или личен план и предлагам възможно решение. Разбира се, винаги съм отворен за дискусия и ще се радвам да чуя още едно мнение. Можеш да го споделиш с мен на rosen@rosenrashkov.com

И разбира се – благотворителният ми коучинг проект. Нарича се „Сътвори Търговище“ и много се гордея с него. Целта му е да подкрепи хора, избрали да живеят и да осъществяват себе си в нашия роден град. Фокусиран е върху хора във възрастова група 25-40 години, които упражняват професии с широк обществен интерес или са готови на свой ред да поемат щафетата на благотворителност в полза на Търговище…

За мен… това е достатъчно, като начало. И ако желаеш да разбереш повече за работата ми, можеш да се свържеш с мен още сега, на 0878 921000, където аз – Росен Рашков, вече те очаквам, за да започнем заедно пътешествието към твоите цели! 

Coach Rosen Rashkov - 2018

%d блогъра харесват това: