Успех – това е думата, която обобщи първия етап на „Сътвори Търговище“.  Успех – в приема на идеята, че да имаш добро място за живеене, зависи най-вече от теб. Успех – в осъзнаването, че твоите усилия ИМАТ значение. Успех – защото 9 участници приеха предизвикателството и заявиха участие – а това бе много повече, отколкото очаквахме. 

Photo by Кольо Колев https://www.facebook.com/targovishteotvisoko/

И най-вече успех, защото три месеца след старта на „Сътвори Търговище“, един проект вече е реалност. Весела Кръстева е на път да осъществи своята мисия в борбата с гръбначните изкривявания – сред децата на града. 

Версия 2.0

Имайки своя пръв успешен проект, в началото на април рестартирахме идеята на „Сътвори Търговище“ 2.0. Да откриеш своя нов шампион на положителната промяна за Търговище винаги е  предизвикателство. И винаги е вълнуващо – да срещнеш нови хора с нови идеи.

А тези срещи се превръщат за мен в източник на вдъхновение и вяра – че живеем в Търговище, където нещата се случват. Че осмелиш ли се да махнеш черните очила, ще видиш МНОГО неща, за които да се бориш. И неща, за които да повярваш.

Да, един от символите на Търговище горя. Да, един от символите на Търговище е почти възстановен. И вярвам! Че имаме потенциал и сили да вземем това, с което разполагаме в Търговище, да пресъздадем града си такъв, какъвто мечтаем да бъде. НИЕ да бъдем промяната, която мечтаем да видим в града. 

 

"Сътвори Търговище" 2.0 има своя победител

Източник: Кольо Колев https://www.facebook.com/targovishteotvisoko/

 

И седем човека заявиха желанието си да създадат промяна. По-малко, отколкото в първата част, но много по-фокусирани и наясно с идеята на проекта. Затова и изборът бе сложен процес, в който се оказа много трудно да определя един от тях. Всеки – със собствени достойнства и чудесни идеи за развитието на общността ни. Учители, обществени труженици, хора със собствен бизнес.

И всеки – с план за развитие от най-важния тип – „Бях. Съм. Ще бъда Търговище!“ 

Победителят в „Сътвори Търговище“ 2.0 е…

Трудното – но вярвам – правилно решение бе да вложа подкрепата си в човек, фокусирал и се вече директно работещ с бъдещето на нашия град – децата.

Искра Русинова ме спечели както с идеите си за промяна, но и с това, че вече успешно работи по тях. И вярвам, че подкрепа тук ще бъде много по-ценна и ще даде много по-бърз резултат, отколкото само подкрепата за изграждане на дългосрочен план за друг участник.

Искра Русинова е победителят в "Сътвори Търговище" 2.0

Още повече – аз вярвам в методите на Искра и вярвам във важността на нейната мисия. Чрез KindyRoo академията, която представлява в Търговище, Искра инвестира своите усилия и време в интелектуалното, емоционалното, социалното и физическото развитие на децата. И го прави на техен „език“ – учат се да бъдат добри хора чрез забавление, облечено в игри и позитивни социални занимания. 

Живеем в  свят, където все по-често говорим за агресия сред подрастващите. Свидетели сме на силно нарушено емоционално равновесие сред децата, които копират моделите си на поведение от забързани, стресирани, заети възрастни. И правилната намеса в най-ранните години, когато се формират характер и нагласи, буквално изгражда бъдещето на един човек. В него Искра инвестира своите усилия и вяра.  

Пожелавам и успех в рамките на „Сътвори Търговище“ 2.0. Вярвам в нейната кауза и съм щастлив, че имам човек като нея за съюзници в малката ни битка за по-добро Търговище. Вярвам, че малките ни стъпки могат да ни отведат далеч. И вярвам, че подкрепа ще открием във всяко търговищко сърце. Заслужаваме го! 

 

 

0 коментара

Подобни публикации