твоето прекрасно лято

– И какво искаш най-много в живота си? 
– Август, искам да е август!

Този фрагмент от разговор с един от първите ми коучинг клиенти ще остане завинаги запечатан в съзнанието ми. Защо?

Защото зад този отговор стои цяла една Вселена от мечти и възможности. И в тази Вселена човекът се връща към своето истинско аз. Казват, че напрежението е да постоянно да мислиш кой и какво трябва да бъдеш. Тогава, почивката и отпускането не са ли моментите, в които сме себе си?

"Твоето прекрасно лято" - безплатна електронна книга

Photo by Brooklyn Morgan

Не ценим ли тъкмо за това лятото? Миговете на свобода далеч от обичайната среда, когато бягаме от ежедневните си роли. И можем да си подарим моменти насаме с мислите и желанията си. Да чуем себе си. 

За моя тогавашен клиент няколко седмици през август бяха най-ценното време през цялата година. А колко от нас жадуват за топлата прегръдка на лятото? За пъстрите летни дни и романтични нощи под звездите…

Лятото е слънчева усмивка, глътка вино…

Колко хубаво звучи! Горчивата истина е, че през лятото се борим със себе си повече от обикновено. Защото, както всеки друг ден, имаш толкова много да свършиш! И междувременно поводите да се разсееш стават все повече.

Как да направиш лятото щастливо? Коуч Росен Рашков с електронна книга

photo by rawpixel

Искаш да си свършиш работата. Докато гледаш как и къде се забавляват приятелите ти.  И мислиш кога и ти ще стъпиш с боси крака върху топлия пясък… Представяш си как ще бъде и искаш да е вълшебно, цветно и незабравимо.  И наистина може да бъде! 

Твоето прекрасно лято… 

И с тази електронна книга аз те предизвиквам да го направиш такова. Тя е подарък за теб! И ако я използваш правилно, ще създадеш магическо лятно Изживяване.

Как да подходиш към книгата? Тя е кратка и цветна. Можеш да я четеш на път за работа (разбира се, ако не шофираш) или в почивката си. По своята същност представлява мини coaching разговор, който да проведеш със себе си.

На какво да обърнеш внимание?

"Твоето прекрасно лято" - безплатна електронна книга от Росен Рашков

photo by Syd Sujuaan

Първото нещо в нея са изображенията – когато ти е сиво пред очите или вътре в теб, можеш да се върнеш към тях. Вярвам, че ще те вдъхновят и усмихнат. Може би ти напомнят за преживяване от минали лета? Или за нещо, което искаш да направиш тепърва?

Лятото - сезонът на твоя живот

photo by Caju Gomes

Второто нещо са кратките текстове. Прочети ги. A отвъд думите потърси себе си. Своят смисъл. Замести ги със свои. Сподели ги. Защото лятото не е самотно занимание. Лятото е споделяне на емоции и моменти. 

И най-вече въпросите. Вдъхновени от моите коучинг програми „РАВНОВЕСИЕ“ и „Стъпки към щастието“, целта на тези въпроси е да се потопиш в себе си. Да се докоснеш до съкровените си нужди. Да намериш отговорите как да направиш лятото наистина ТВОЕ. 

Photo by Whitney Wright

Въпросите са простички, но не са лесни. Можеш да се връщаш към тях отново и всеки път да намираш още какво да добавиш. Това е страхотен показател, че развиваш своята идея. Отговор след отговор, ще създадеш своята идея за страхотно лято. Което искрено ти пожелавам да имаш! 

„Everything good, everything magical happens between the months of June and August.“ Jenny Han

Изтегли от тук електронната книга „Твоето прекрасно лято“

Ще се радвам да получа твоята обратна връзка за книгата – можеш да ми пишеш на мейл rosen@rosenrashkov.com и да разкажеш как е проработила за теб – сега или в края на лятото.

Ще ти бъда много благодарен да я споделиш и с други хора – вярвам, че всеки ще намери в нея нещо за себе си. А ако имаш нужда от допълнително съдействие, свържи се с мен на 0878 92 1000 

0 коментара

Подобни публикации