Интервю на коуч Росен Рашков с фитнес инструктора Иван ИвановКато част от инициативата „Седмица на здравето“ на моята Facebook страница, днес ни гостува професионалният личен треньор Иван Иванов.

Той е завършил икономика и мениджмънт в спорта, а със спорт се занимава вече над 25 години. Като фитнес инструктор работи повече от 13 години,като е преминал специфично обучение в НСА София. Експерт е в изготвяне на хранителни режими ифитнес програми, дава консултации онлайн на своя сайт и работи лично с над 30 клиенти в момента. Но винаги подхожда индивидуално и с много внимание, защото всеки клиент е уникално предизвикателство. 

Как реши да превърнеш здравословния начин на живот в своя професия?

Откакто започнах да се занимавам по-усилено с фитнес, разбрах, че с основна важност в този спорт е храненето. Приложих първо върху себе си основните правила и получих чудесен резултат. Тялото ми започна да се променя в посоката, която искам – да е добре оформено.

Има много хора, които подценяват правилното хранене и усилията им в залата не дават резултат. Когато започнах работа като фитнес инструктор, разбрах колко често срещана е тази грешка. Така се роди идеята ми – да ги уча да се хранят правилно, за да не хабят напразно сили в залата. Разликата се вижда много бързо.

Храни се правилно, тренирай правилно - интервю на коуч Росен Рашков с фитнес инструктора Иван Иванов

Твоето послание е „Храни се правилно, тренирай правилно”- но какво означава „правилно”?

Във фитнес това означава да накараш тялото си да гори мазнини, за да гради мускули. Още повече – кара човек да се чувства добре – жизнен и пълен с енергия. Важно е, защото така си по-продуктивен, независимо какво работиш. Изглеждаш добре, чувстваш се добре!

Какво те вдъхновява за високите резултати, които постигаш?

Тренирам вече 25 години. Бях състезател по борба и от малък съм свикнал да се състезавам със себе си. Всяка година се стремя да бъда в по-добра форма от миналата. И ако искам да постигна тази цел, трябва да се храня правилно и да тренирам правилно.

С кой свой клиент се гордееш най-много?

Росица Ангелова

Много са хората, с които се гордея и не мога да посоча един. Но мога да отлича резултатите, които постигнаха няколко мои клиентки – можете да ги видите на снимките по-долу.

Севги Янкова

 

Когато се чухме за това интервю, ти ми каза, че работиш до 9,30 във фитнес залата. Как успяваш да намериш баланс между работа и семейство?

Да, прекарвам малко време със семейството си. Но когато едно семейство е здраво сплотено, винаги се намира баланс. Благодарен съм, че разбират моята кауза – да помагам на хората с опита и знанията си, да променям начина им на живот и визията им.

Това ме прави щастлив и това щастие аз пренасям у дома.

Как да се храним и тренираме правилно - интервю на коуч Росен Рашков

Повечето хора твърдят, че нямат време за правилни тренировки и за правилно хранене. Какво би им отговорил ти?

Всеки, който уважава себе си и цени здравето си, визията и самочувствието си, има нужда от грижа за себе си. Тя трябва да е част от живота на всеки съвременен човек. Когато спортуваш и се храниш правилно, даваш пример на децата си.

Бъди здрав, изглеждай добре, живей пълноценно – иначе каква е алтернативата?

Светла Настева

Какво е нужно да направиш добър хранителен режим И да го спазваш?

Нужно е да го решиш, да си наистина готов за ново начало.

Да се обърнеш към специалист и с негова помощ да започнеш. Един малък трик за всички дами
Колкото по-чести хранения правите (но с малки количества храна), толкова по-слаби ще сте!

Каква е причината за това? 

Причината е, че се забързва метаболизма от честите хранения. А от неяденето се забавя и започва складиране на мазнини. Добър режим е закуска, междинно хранене, обяд, междинно хранене, вечеря.

Хубаво е закуската да бъде направена до 1 час след ставане и да е от въглехидрати, но качествени – като овесените ядки – за да може да се зареди тялото с енергия за през деня. 

Обядът може да бъде зеленчуци с месо, а вечерята е желателно да се изнесе до 19:00 и да е от риба с гриловани зеленчуци. Междинките може да се направят от кисел плод и от сурови ядки, но не повече от 30 гр. дневно. 

Пътят е дълъг , иска много търпение и воля, но си заслужава. А човек, който не опитва, никога не успява.

 

Светла Пашанкова

Какъв съвет ще дадеш на хората, които искат бързи резултати за лятото?

Въоръжете се с търпение!

И превърнете спорта в неразделна част от живота си – така ще изглеждате добре не само през лятото. Тяло не се прави за 2-3 месеца. Това е дългогодишен труд, много воля и постоянство.  

0 коментара

Подобни публикации