5 чудесни неща в "Пътешствие за лидери"​

Самият Владо казва, че можете да подходите към книгата му по два начина: като към бутилка хубаво вино, с която да адресираш текущите си ситуации – тоест своеобразен наръчник „Как да…“

А може да бъде и „отлежал коняк“.

Да и се наслаждаваш на малки глътки, в някое удобно кресло – като покана за размисъл над чудесните въпроси или да си вземеш искрица вдъхновение от над 100 успешни лидери, които допринасят с мъдростта на своя опит.

Вярвам, че ще намерите достатъчно стойност за себе си, който и от двата пътя да изберете.

А аз ви подбрах пет от най-впечатляващите (според мен) причини ЗАЩО да тръгнете на пътешествието за лидери, което ви е подготвил Vladimir Borachev, MBA, PCC.

Инструментариум

Ако влезете в работилницата на майстор дърворезбар, ще се удивите при изобилието от инструменти, които използва, за да извае фин, въздействащ образ.

Просто няма как да постигнете забележителни резултати, ако използвате само един-единствен инструмент – например само чук.

Същото важи и за един модерен ръководител – ако искате да водите успешно хора в епохата на изключително многообразие от таланти, характери и умения, ще са ви нужни прецизните лидерски инструменти, които Владо старателно е подбрал.

Практичност

А инструментите на Владо не просто изглеждат готино, но и работят.

Доказал го е самият той в работата си с над 1500 лидери от практически всички сектори на бизнеса. И защото освен да имаш правилните инструменти, е важно и да ги използваш правилно, в книгата ще намерите подробни указания как биха работили добре за вас.

Но знаете ли какво ми хареса наистина много?

Там, където има сходни инструменти и модели (например при лидерските стилове), Владо не налага мнението си кое е най-доброто решение – както понякога се случва в лидерските книги.

Вместо това, представя алтернативите и ви дава пространството да изберете най-удачната за вас.

Ресурс

Имам самочувствието на човек, който вече знае някои неща за лидерството.

Но още до средата на първа глава вече бях открил нови перспективи, идеи и автори. Така за мен (а вярвам,че и за вас също) книгата се превърна в ценен ресурс за нови книги, идеи и теми, които да изследвам.

Имам бегла представа какъв огромен труд стои зад проучването и осигуряването на източниците, цитатите и бележките под линия, така че бих искал с дълбоко уважение да кажа:

Благодаря за богатството, Владо!

Мъдрост

Сигурно, сте чували африканската поговорка, че за да отгледаш едно дете, е нужно цяло село.

А за да отгледаш Лидер?

Владо е намерил своето село и „Пътешествие“-то има над сто (!!!) съ-автори, които споделят безценните си уроци. Така можете да се учите от хора, които никога не бихте срещнали, както се случи и с мен.

Бела Станкова, ако четете този текст: четирите въпроса са истинско злато! Моите почитания!

Интерактивност

Както обикновено, има две новини.

В този случай те са добра и… по-добра.

Добрата новина: книгата е чудесна и ще ви подкрепи във вашето лично лидерско пътешествие. По-добрата новина:

Книгата ще работи за вас, ако вие работите с книгата.

Според моя скромен опит, дори успешните ръководители понякога буксуват, когато не си позволят тези моменти на пауза, размисъл и създаване на нова стойност.

Владо се е постарал да включи специални секции за размисъл и планиране на ВАШИТЕ следващи стъпки.

Моят съвет: Използвайте ги!

0 коментара

Подобни публикации