„Успех за една нощ“ е речта на Хилъри Суонк при завършването на випуск 2018 на университета SCAD през юни, 2018.

Добър ден, випуск 2018!

Какво забележително събитие и момент за всички вас! Сега е времето да си поемете дъх, да се потупате по гърба и да усетите момента.

Днес сте тук, защото сте имали мечта и сте избрали да я преследвате.

Работихте невероятно усилено, приложихте уникалното си творчество към всичко, до което се докоснахте, и не спирахте, докато не преминахте финалната линия.

Така че поздравления за вашия успех да завършите този престижен университет. Като се има предвид елитното образование, предлагано тук, не бихте могли да се позиционирате по-добре за успех във всяка следваща стъпка в живота. За мен е чест да споделя този важен повод в живота ви.

photo by IMDB

Преди да споделя с вас няколко истории, за които се надяваме, че ще са ви интересни или може би дори да ви вдъхновят, бих искала да благодаря на президента и основателя Паула Уолъс и на всички изключителни лидери в SCAD за почетната докторска степен. Приемам я със смирение и е чест да говоря тук днес.

В допълнение към MISSION STATEMENT, линията за дрехи, която пуснах, предполагам, че бях поканена да говоря тук, защото обществото определя актьорската ми кариера като „успех“.

Всъщност, когато спечелих първата си награда ОСКАР, пресата ме обозначи като „бърз успех“ (overnight success). Интересно …

Позволете ми да минем малко по пътя на паметта, за да дефинирам „бързия“ си успех.

Израснах в каравана в по-нисък социално-икономически контекст.

Често ми се присмиваха, че съм „в грешната посока на движението” – приятели, с които израснах, от родители на приятели или с други хора в моята общност.

Чувствайки се като външен човек, бързо се свързах с герои във филми и книги, което ми помогна да се чувствам по-малко самотна в несигурността си.

За щастие, имах актьорството, което изглеждаше добре. Поне така каза майка ми, когато ме видя да играя Маугли в Книгата за джунглата. Да, Маугли … момчето. Изглеждаше, че играенето на момче ще ми служи добре в бъдещата ми кариера …

Успех за една нощ - реч на Хилъри Суонк
photo by IMDB

Нека прескочим напред …

Знаех, че искам да бъда актриса, когато бях на 8 години. Любимият ми учител ни караше да пишем етюди и да ги изпълним пред класа. Когато бях там, почувствах, че времето спира и всяка клетка от тялото ми оживява.

Внимание! Когато почувствате нещо подобно в живота си, обърнете внимание. Вселената ви казва, че сте открили нещо.

За мен не го знаех в тази млада възраст, но като погледнах назад, знаех, че съм намерила „моето призвание“, както най-вероятно се е случило с много от вас по време на обучението ви в SCAD.

Това чувство остана с мен, докато продължавах да правя много малки театрални представления в родния си град. В крайна сметка осъзнах, че това може да бъде моят път в живота … това, което мога да бъда, когато „израсна“.

Бях на 14 години.

Трябваше само да се преместя на хиляди километри в Лос Анджелис, да намеря достатъчно пари, за да оцелея, да открия агент и да се състезавам с хиляди други участници за много малко работни места. Лесно, нали?

Е, поне първата част беше лесна – майка ми попадна на кръстопът в живота си и избра да ми помогне да преследвам мечтата си. Затова напуснахме караваната, тръгнахме към Лос Анджелис с 75 долара в джоба си и спяхме в нашата кола.

В продължение на няколко седмици майка ми звънеше на агенти от улични телефони, докато един ден някаква агентка ме покани на прослушвания за нови таланти. За щастие подписахме с нея и бързо започнах да минавам прослушване след прослушване.

photo by IMDB
Имах стотици „не“ и почти нямаше „да“…
Нямах представа, че този „бърз“ успех ще бъде толкова труден.

Най-накрая, след няколко години на много неуспехи и няколко победи с нископлатени малки участия, сключих многосезонен договор за роля в „Бевърли Хилс 90210“. За съжаление, той беше в 8-ия сезон на шоуто. Както повечето американци, дори не мислех, че шоуто все още се излъчва.

Актрисата в мен се надяваше на по-добра работа, но трябваше да се прехранвам от нещо и знаех, че има много стъпки към успеха, а не всички биха били приятни или лесни, така че приех работата.

И тогава… бях уволнена.

Така че след няколко години упорита работа бях безработна актриса – очевидно не достатъчно добра за 8-ия сезон на „Бевърли Хилс 90210“ по време на най-ниските му рейтинги. Не можех да си представя някой, който да ме наеме за нещо след това.

2 месеца по-късно подписах договора за Boys Don’t Cry, който ми донесе „Оскар“. Но тук е интересното, че ако не бях уволнена, щях да съм все още с 90210 и никога нямаше да мога да участвам във филма. Беше благословия да бъда уволнена.

Четири съвета от Хилъри Суонк за успешен и щастлив живот.
photo by IMDB

Това е успехът ми за една нощ. Девет дълги, тежки, години. Това е една дълга нощ.

Две награди на Академията по-късно и докато прекарвах почивката си, грижейки се за баща си след трансплантация на белия дроб, реших да стартирам линия за дрехи, наречена “ MISSION STATEMENT „.

Много хора ми казаха да не го правя и че няма да имам успех.

Казаха ми, че ще бъде твърде трудно. Казаха ми, че трябва да се придържам към това, в което съм добра. Е, аз съм упорита.

Също не обичам хората да ми казват какво не мога да направя, особено когато става въпрос за постигане на нещо. Така че филтрирах този шум, направих избор и създадох компанията.

Исках да създам линия от стилно облекло с висока производителност, което ще подкрепя жените през целия им ден и нощ – без значение къде се намират и какво правят. Чувствах, че това е продукт, от който се нуждае пазарът. Знаех, че гардероба ми се нуждае от това!

Подобно на актьорството, MISSION STATEMENT не беше успех за една нощ и все още изисква много работа.

Трябваше да изградя свой собствен екип, да набирам собствени пари и да работя всеки ден (все още съм основният служител на компанията). Но аз съм развълнувана да кажа, че продаваме онлайн повече от година и ще дебютираме в Nordstrom (верига магазини) това лято.

Така че след всичко това, днес аз бях помолена да ви вдъхновя в пътуването ви напред.

Хилъри Суонк с разговор за своя личен успех
photo by IMDB
Вярвам, че моите постижения са резултат от това, че съм останалa вярна на няколко насоки.

Първо, направете избор и след това го случвайте…
Всеки. Един. Ден.

Понякога това означава да се излезеш от собствения си път, каквото и да е то: твоето мислене, страх, привидно препятствие, „неуспех“ … каквото и да е. Няма значение откъде сте, кой сте били или къде сте сега. Всичко, което има значение е, че правите избор всеки ден, за да работите за вашата мечта.

Две. Неизбежно, Вселената ще изпрати някои много трудни предизвикателства пред вас.

Без значение как изглеждат, никога не предполагайте, че някое от тях е САМО лошо. Всички имаме своите „уволнение от 8-ми сезон от 90210“ – моменти. Те ще преминат и след като прахът се разсее, бъдете нащрек за възможностите, които предстои да се появят.

Три. Игнорирайте какво правят всички останали или какво ви казва обществото.

Не позволявайте на никого да ви казва „как“ трябва да се направи нещо, за да постигнете целите си (включително и мен!). Не се притеснявайте за това колко бързо или бавно ще се движите в сравнение с другите. Скоростта няма значение.

Важно е доколко присъствате във всеки момент, който е от значение.

Има милион различни пътища към вашата крайна цел. Всеки път, който избирате, вероятно ще бъде дълъг и пълен с възходи и падения, затова изберете този, който ви носи най-голяма радост и ви кара да се чувствате най-живи. И след това преследвайте тази цел с всичката смелост, страст и решителност, които можете да съберете. И каквото и да правите … НИКОГА не се отказвайте.

И четвърто, и това е най-важното, не забравяйте, че нито една от вашите цели не струва нищо, ако преследвайки я, губите човечността си.

В края на живота си, когато лежите на смъртното си легло, най-важното е кой е наоколо и че сте в състояние да приемете факта, че сте преминали през живота с благодат, доброта и почтеност.

И така, Клас 2018, желая ви успех във всичко това:

нека вашето „призвание“ да бъде ясно и красиво, да имате дълбоко кладенче от сила и сила в себе си, за да преследвате целите си, нека трудностите ви да бъдат възможности, и нека сте блестящи извори на вдъхновение и положително въздействие, докато се движите през живота си.

Оригиналната статия можете да видите тук. Преводът е мой и поднасям извиненията си за допуснати неточности, които можете да откриете.

Интересувате се от мотивация? Вижте тази статия!

Успех за една нощ ли е Хилъри Суонк?
%d блогъра харесват това: