Коучинг програма за кариерно развитие

кариерно развитие - коучинг програма с Росен Рашков

Чувствате ли понякога, че вашата кариера е в застой?
А може би избирате своята първа сериозна работа?
Как да намерите щастието в това, което вършите всеки ден?
Какво е нужно,за да направите най-добрия избор за своето кариерно развитие?

Намирането на работа, която ви стимулира да давате най-доброто от себе си, съвпада с личните ви цели и ценности и осигурява добър баланс между лични и професионални приоритети, може да бъде сложна задача.

Поглеждайки назад към собствения си опит, всеки е правил компромиси със заплащане, работно време, местоположение или екип. Причините – нужда от работа, недобра преценка на опции за развитие и посоката му. Правиш избор без подготовка – губиш енергия, възможности и  време, което не можеш да си върнеш. Ще ми отговорите със старото клише, че компромисите са неизбежни? Е, не е точно така!

А ако ПРЕДИ следващото си кариерно решение, минете по този път:

СТЪПКА 1 – Да стъпиш на здрави основи – Да изчистите себе си от натрупани негативни нагласи (например разочарованието от предходна работа), да се освободите от натрупаните предразсъдъци за това какво трябва (например тежестта на чуждите очаквания за вас) и да настроите очакванията си за работа спрямо Вашите лични цели, ценности и мотивация.

СТЪПКА 2 – Да прегърнеш промяната – Навлизането в изцяло нова култура може да бъде сериозно предизвикателство – от ставането много рано до приемането на неприсъщи роли и отговорности. Проучаването на всички нови неща, които създават стрес и водят до неуспех и „ваксинирането” срещу тях с подходящи поведения и навици гарантира добър старт.

СТЪПКА 3 – Да опаковаш себе си – Цялостната визия, която създавате за себе си, може да бъде спънка или трамплин. Първият ви досег с бъдещ работодател започва от видяното в CV, социални мрежи, писмена и устна комуникация с Вас. Какво предпочитате да видят – небрежност или добър личен стил и целенасочени усилия?

СТЪПКА 4 – Да изковеш стратегия за кариерно развитие – Разчитате само на онлайн сайтове с обяви за работа за желаната позиция? Ако биографията ви е по-впечатляваща от на повечето кандидати, това е добре. Всъщност, успявате ли да видите всички обяви? Проучвате ли ги достатъчно добре, за да се убедите, че това е ВАШАТА работа. Как да обърнете процеса така, че работата да потърси Вас?

СТЪПКА 5 – Да впечатлиш – Получавате покана за интервю. Харесат ли ви в първите пет минути, интервюиращите чисто психологически започват да търсят причини да ви харесат още повече и да оправдаят избора Ви. Това е популярна психологическа теория и едва ли е новост за вас. Знаете ли как да обърнете множеството мигновени преценки в свое оръжие чрез елементите на своята визия?

СТЪПКА 6 – Да създадеш стойност – В интервю за работа имате от 30 до 60 минути да се презентирате като ценна инвестиция за работодателя. Важни предпоставки за добро представяне – поведение преди интервюто, избягване на грешки в самия разговор, справяне с трудни и подвеждащи въпроси и действията ви след края на подбора. Това са част от темите, по които работим, за да изковем Вашите умения.

СТЪПКА 7 – Да осъществиш себе си – Поздравления, офертата към вас е факт! И все пак, преди да я приемете, имате още малко работа по своята стратегия за кариерен успех. Както и след приетата оферта – например изследването на професионалния Ви прогрес чрез залагане на специфични за конкретната работа качествени показатели.

Е, как би изглеждало вашето кариерно развитие?

Предимството на програмата е в структурирания подход към изграждането на умения за добро представяне на трудовия пазар. На всеки етап придобивате практически приложими знания, които веднага можете да използате самостоятелно. Нейните стъпки служат добре и в бъдещи кариерни ситуации – например повишения или оферти от трета страна. Включените техники не изискват значителни последващи ангажименти за update на придобитите знания и формирани навици и са приложими през целия ви професионален път. Получавате пълната ми подкрепа в процеса на търсене на най-добро решение чрез креативност и експериментиране. Така работим за пълноценно използване на вашия личен потенциал.

Какви други ползи би имала програмата за вас? Изграждане на добра самоувереност и създаване на ясни приоритети в професионален план имат позитивно отражение и в личния живот. Подобрявате своя  житейски баланс и получавате възможност за реализация на лични цели. Чрез коучинг овладявате работата с техники и инструменти за вземане на по-добри ежедневни решения, което увеличава общата ви продуктивност. 

Срещу Вашата инвестиция получавате:
– адаптиране на програмата към конкретните ви нужди;
– 6 индивидуални едночасови коучинг сесии  в удобно за вас време;
– над 10 работни инструменти под формата на упражнения и техники;
– работа по позитивно формулирани професионални цели

– създаване на защитена среда за работа по вашите идеи 
– Периодична обратна връзка за вашите действия
– Обективно измерване на прогреса
– Пълна и безусловна подкрепа от моя страна в процеса 
И, разбира се – възможност за продуктивна и удовлетворяваща кариера за вас.

Получавате и подарък от мен – безплатна follow-up сесия 1 месец след завършване на програмата. 

Може би имате въпроси? Сега, задайте ми ги на мейл rosen@rosenrashkov.com или лично на 0878 921000, а аз ще се радвам да отговоря. Очаквам ви! 

%d bloggers like this: