Крис и грешките

Казват, че за двете дати от наскоро завършилото турне „Ego Death“ на Крис в Tennessee Theatre, Ноксвил, билетите свършили за около 7 (седем!!!) минути. Разбира се, говорим за едва 3200 билета, но все пак?

Все пак това е нормално

Когато е на турне, Крис Рок пълни залите и забавлява стотици хиляди хора по цял свят. А турнето обикновено му носи много слава и 8-цифрени суми в долари. И защо не?

No alt text provided for this image

Крис е един от най-добрите съвременни комедианти и всяка вечер на сцената публиката му получава почти перфектно изпълнение.

Ако имате шанса да го гледате на живо или в някое от незабравимите му HBO special епизоди, ще видите уникална смес от пиперливи шеги със знаменитости, обилни порции самоирония и локален хумор, примесени с някои любопитни житейски прозения.

Това, което публиката (и ние пред екраните) не виждаме?

Крис и грешките

Преди старта на турнето си, Крис е направил около 50 шоута в малки, местни клубове. В тях опитва нови шеги, пресява съдържанието и си „сверява часовника“ по актуалните теми, които вълнуват публиката.

Много от тези участия са без хонорар за Крис, но той не би ги заменил за нищо на света. Което на пръв поглед е странно, защото някои от тях са откровен провал. Но…

Каква е вашата култура относно грешките?

Мислете за тях като за лаборатория. Или тренировка.

Защото Крис… обича да прави грешки: по тях настройва представленията си и измерва своя личен прогрес. Грешките са желани, защото са най-ценната обратна връзка какво публиката не би харесала.

В първите седмици преди турне грешките са десетки и… добре дошли.

За Крис и екипа му те са уроци и измерител колко още ти остава до перфектното шоу.

Ние и грешките

А сега си представете какво се случва, когато допуснем грешка по време на работа. Тя може да отрови деня ни (или поне да потопи няколко часа от него).

Превръщаме я в част от самите нас и дори ще се обвиним, че сме направили „такова нещо“. В света на бизнеса, грешките сякаш създават нещастие, а не ценните уроци, които ни движат напред.

Вместо това, когато се случи следващата ви грешка, направете като Крис Рок и я превърнете в учебен материал.

Не подритвайте самочувствието си! Анализирайте какво е проработило и какво не. Дори се посмейте над случилото се.

И си вземете урока.

Така, вместо да преживеете гадничък емоционален срив, ще направите крачка напред.

-=-=-=-=-

p.s. А ако ръководителите във вашата компания се нуждаят от различен тип култура на работа с грешките, основана на откритост и споделяне, вместо на осъждане и прикриване, чудесно решение е нашата лидерска тренинг програма, създадена за компании, които вярват, че пътят към устойчиви резултати минава през развитието на хората им. Поискайте оферта на rosen@rosenrashkov.com – Росен Рашков

0 коментара

Подобни публикации