Ефективност за мениджъри – тренинг програма

На Джон Максуел дължим една от най-добрите метафори за развитието на лидера.

Екипирането на мениджърите, казва той, е цялостната им подготовка за лидерските роли в екипа. И то много напомня на подготовката за изкачване на Еверест. А тя е процес, който започва с осигуряването на добра екипировка. Но по-важно е да се научиш да я използваш.

В планината лесно ще различиш опитните планинари от новите ентусиасти.

Ветераните имат по-малко багаж, а го използват по-пълноценно. Неопитните пък сякаш носят много излишни вещи – дори не знаят за какво служат някои и как се работи с тях. Така и много мениджъри са набързо „екипирани“ с 23 навика, 17 съвета, 58 практики за успех… Но да се подготви един ръководител, не само трябва да има нужните инструменти, с които да атакува върха.

Нужно е да знае как ще ги използва.

И защото никой не би могъл да покори върха сам, необходимо е мениджърът да се научи да бъде част от екип!

Как да помогнете на своите мениджъри да се екипират успешно?

Безспорно, днес има изобилие от обучителни програми за мениджърска ефективност. Лесно е да изберете решение за конкретна „болка“ на мениджърите в своята организация или екип.

Минусът в такива случаи – отделен тренинг ден, без подходящ follow-up, се превръща в еднократно упражнение. А ефектите от него скоро се разсейват под натиска на организационната действителност…

Друг минус е в универсалното съдържание.

Формулата „Едно за всички“ предлага „нереални“ според участниците теории, вместо научавания, които биха добавили висока полезност за ежедневието на мениджърите.

В суров вид готовите модели от типа „6 стъпки за…“ и „4 принципа на…“ не предлагат много практическа стойност.

 

Какво НЕ Е нашата програма за мениджърска ефективност?

Не е сухо лекционно съдържание. Не е наситени с текст PowerPoint слайдове и тук там някое безлично човече с кръгла глава. Не е стриктно придържане към тренинг сценарий с примери от култури, съвсем различни от условията, при които мениджърите работят.

Тогава, какво Е?

Вашите мениджъри биха искали програма, близка до ценностите в работата им.
Близка до техните нужди, но и да ги предизвика да излязат извън традиционните си разбирания.
Plug-n-play дизайн на тренинга, който позволява гъвкавост в работата. Тоест, съдържание, което следва енергията, въпросите и потребностите на участниците.
Практичен и реалистичен тренинг, фокусиран върху действия, а не върху теория.
Готови за употреба научавания и умения, които ще им помогнат да работят по-бързо, по-лесно и по-ефективно.
И използваме богатството на уникалния опит на мениджърите като основа за нови научавания и споделяне на знание в екипа.

И най-вече, искат възможности за незабавно приложение на наученото в своята реалност

Как е проектирана програмата?

За да предоставим нови научавания в готов за употреба вид, съчетаваме практически приложими модели, техники и инструменти с коучинг подход. Помагаме на всеки участник да си създаде значими индивидуални цели и план за продължаващо развитие.

Работим с учене чрез преживяване, качествена обратна връзка и предизвикателства към участниците в групови активности, работа в двойки и самостоятелни рефлективни практики. Използваме и различни формати: тренинг, индивидуален коучинг, работни групи, общи екипни срещи и др.

Всичко това – в креативна, богата на метафори среда, която често води до любопитен резултат: мениджърите си създават свой „жаргон“ и подравняват разбирането си за ключови теми и проблеми в екипа и компанията.

Програмата е достъпна присъствено и онлайн, с възможност да бъде персонализирана и като съдържание, и като продължителност – според времето, което организацията би искала да инвестира в развитието на своите лидери.

The training program is available in English, as well.

 

НЕКА ДА РАЗГОВАРЯМЕ

Запазете час за среща с мен на rosen@rosenrashkov.com или ми задайте въпросите си на 0878921000 и заедно ще изберем най-удачната форма за партньорството ни. 

ИЗПРАТИ СЪОБЩЕНИЕ