Росен Рашков има повече от 15 години опит в създаване, развитие и управление на екипи в различни по размер организации – от малки семейни и start-up компании до фирми с над 5000 служители.

Постижение, с което Росен се гордее – над 20 членове на екипа му са извървели пътя от стажант-търговец до мениджърска позиция в компанията.

От април 2016-та година, Росен е сертифициран коуч и член на International Coach Federation – Global & Bulgarian Chapter. Работи в сегменти executive & life coaching, за които води семинари в рамките на ICF.

Oт юни 2019, Росен Рашков е на позиция Директор „Професионално развитие“ в българския клон на ICF.

Росен подкрепя личностното развитие в професионална среда чрез различните аспекти на своята дейност.

Работи с мениджъри и екипи, които искат да подобрят своята професионална продуктивност. С индивидуален и екипен коучинг ги подкрепя в създаване на ясни цели, поемане на пълна отговорност за решения и резултати и създаване на лична мотивация през постижения.

На ниво „организация“ Росен работи чрез проектиране и доставка на tailor-made обучения за клиенти.  И в последните 3 години през водени от него тренинги са преминали стотици мениджъри от компании като „Райфайзен“, „Yazaki“, „KeySoo“, „Endava“ и др.

Aвтор e на рубрика в списание „Човешки ресурси” и на собствен блог. Статиите му са насочени към развитие на социални умения. Ентусиазиран е да популяризира коучинг като инструмент за лично и професионално развитие на съвременните мениджъри.

Гостуващ лектор е на форуми в програмите на TEDx и регионални форуми, посветени на въпросите на професионалното развитие.

Pro bono дейност

Росен активно участва и в благотворителни проекти. Сред тях има и свой авторски – „Сътвори Търговище”. Проектът е насочен към стартиращи бизнеси и социални каузи в родния му град.

В рамките на ICF Росен продължава своето професионално развитие. Следва стриктно етичните норми и стандартите за компетенции на организацията.

Развива и чрез лична изследователска дейност – през провеждане на редица професионални проучвания. Към момента има създадени над 15 собствени (или в съавторство) коучинг инструмента,  с които да отговори възможно най-пълно на нуждите на своите клиенти.

Росен Рашков - професионален коуч и треньор по мениджърска и социална ефективност

%d bloggers like this: